Jak działa „Przekaż do kolejki”?
Przekazuje rozmówcę do wybranej własnej kolejki i określa maksymalny czas oczekiwania. Wymaga aktywnej usługi Kolejki na Twoim koncie.
Wskazujesz kolejkę skonfigurowaną na swoim koncie, a nie dowolną kolejkę innego użytkownika. Ten blok korzysta z jej ustawień obsługi; tworzenie i konfiguracja samej kolejki odbywają się w odpowiedniej usłudze. Po opuszczeniu kolejki można przejść do dalszej części scenariusza, na przykład komunikatu lub poczty głosowej. Jeżeli usługa Kolejki nie jest aktywna, najpierw aktywuj ją w Usługach globalnych, a dopiero potem użyj tej opcji w IVR.