Jak działa „Ustaw działania po rozłączeniu”?
Oddziela przebieg rozmowy od czynności wykonywanych po jej zakończeniu, także gdy rozłączy się rozmówca. Ten bezpłatny blok techniczny pozwala przygotować między innymi późniejsze wysłanie SMS lub wywołanie linku HTTP; same te czynności podlegają swoim zasadom opłat.
Przygotowujesz dwie osobne części scenariusza: obsługę trwającej rozmowy i obsługiwane czynności końcowe. Umieść ten blok na ścieżce wykonywanej przed etapem, którego zakończenie chcesz obsłużyć. Po rozłączeniu można przekazać do zewnętrznego systemu dostępne dane rozmowy, takie jak numery stron, wynik połączenia, czas rozliczany i identyfikator. Odtwarzanie komunikatów oraz łączenie z pracownikiem należą do części wykonywanej podczas rozmowy, ponieważ po jej zakończeniu rozmówca nie uczestniczy już w tych działaniach.